Openingstijden

Ma-zaterdag 10.00 - 21.30u

Deep tissue massage

De balans vinden

Een deep tissue massage is een krachtige manier om de balans in je lichaam terug te brengen. Diepe, langzame massagetechnieken zorgen voor een verbetering van de zogenaamde ‘energiestroom’. Alle stress en spanning vloeit uit je lichaam. Niet alleen lichamelijk trouwens, maar ook geestelijk. Deze massage is daarom uitermate geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in zowel lichaam als geest. Bovendien hoef je niet lang op resultaat te wachten. Je voelt je al snel een stuk beter en je kunt in no time de wereld weer aan.

It’s all about the muscles

Een deep tissue massage richt zich vooral op het bindweefsel rondom je spieren. Dit bindweefsel vormt zich continu en het is belangrijk om het los te masseren, zodat er opnieuw ruimte ontstaat voor je spieren. Zit je de hele dag achter een beeldscherm? Ook dan is deze massage een goede keuze. Als je voor lange tijd in dezelfde houding zit, zorgt het bindweefsel tussen je spieren er namelijk voor dat je ‘vast’ komt te zitten in deze houding. Een deep tissue massage maakt het bindweefsel (en dus je spieren) losser, zodat je lichaam een stuk prettiger aanvoelt. Ook niet onbelangrijk: deze massage stopt huidveroudering én zorgt ervoor dat je huid minder slap wordt.

Wat te verwachten

Wat kun je verwachten van een deep tissue massage? De masseur maakt met de vingers, duimen, (zachte) vuisten of de onderarm en elleboog langzame, maar krachtige en diepe bewegingen. De massage begint rustig, maar al snel wordt de druk opgevoerd. En dat merk je meteen. Zodra je behandelaar heeft ontdekt waar de pijnpunten liggen, wordt er meer kracht gezet. Stil blijven liggen kan dan moeilijk zijn, maar je kunt het beste zo rustig mogelijk blijven liggen. Zo haal je het meeste uit de massage. Je zult echter merken dat sommige plekken heel gevoelig zijn of zelfs pijn doen, waardoor je verstart of je spieren aanspant. De masseur zal dan net zolang doorgaan, totdat alles loszit en je heerlijk ontspannen bent.

Deze massage heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Wanneer spieren chronisch verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een deep tissue massage kan deze blokkade opheffen. Littekenweefsel en verklevingen kunnen losgemaakt worden. Door spanning en stress te verminderen, verbetert je bloeddruk. En niet te vergeten: je lichaam maakt tijdens de massage serotonine aan, ook wel bekend als het ‘gelukshormoon’. Voordat je het weet zit je (letterlijk) weer heerlijk in vel!

Boek deze massage bij Daisy direct online bij Salon Esperance

Cresta Help Chat
Send via WhatsApp