Salon Esperance

Spekboom project Afrika

 

LOOkX Spekboom project
LOOkX founder Cindy van der Peet, haar man co-founder Bas en hun zoontje Gianni zijn groot fan van Zuid-Afrika. Na meerdere bezoeken aan het land, zagen ze bij hun laatste bezoek hoe veel invloed de klimaatveranderingen op het land hebben.  Het land heeft hulp nodig en zo kwamen zij op het idee de LOOkX foundation op te richten. Het doel van de foundation is een doolhof – gemaakt van spekbomen – in Botlierskop natural reserve in Zuid-Afrika te realiseren.

Met dit doolhof willen we drie belangrijke missies nastreven: 

  1. Een schonere lucht ontwikkelen voor mens en dier, door de koolstofdioxide te absorberen
    (een spekboom zet 10 x meer koolstofdioxide om dan andere bomen van dezelfde leeftijd).
  2. Bescherming van het wildlife, de bomen bieden bij bosbranden een natuurlijke bescherming voor de beschermde diersoorten. Spekbomen zorgen voor een natuurlijke barrière tegen het vuur.
  3. Educatieprogramma ontwikkelen voor kinderen, o.a. uit de townships, om op een simpele manier meer te leren over het effect van klimaatverandering en het wildlife (natuur en dieren) en hen te leren welke belangrijke taak (spek) bomen hierin spelen.

Doe jij mee?

Sun Fluid SPF30 beschermd de huid met natuurlijke filters. Is anti-ageing, voorkomt pigmentvorming en hersteld de huid. Is verkrijgbaar in de salon of op onze webshop. 

Dit vind je misschien ook leuk...