Salon Esperance

Zo vertraag je de veroudering van de huid

Collageen aanmaken, het uitscheiden van talg en zweet, vrije radicalen neutraliseren, het afvoeren van afvalstoffen én vitamine D aanmaken. Een lijst om U tegen te zeggen, en precies dat is wat jouw huid als geen ander kan. Naarmate je ouder wordt nemen deze huidfuncties echter langzaam af. Zeker als je boven de 40 bent kun je de tekenen daarvan gaan zien. Je huid is een orgaan. Als je dat orgaan niet ondersteunt en voedt in z’n functies ga je nooit een mooie huid krijgen. Die functies heeft iedereen in z’n huid, alleen worden deze langzamer in hun activiteit naarmate je ouder wordt. Ik heb het over collageen aanmaken, het uitscheiden van talg en zweet, vrije radicalen neutraliseren, het afvoeren van afvalstoffen en vitamine D aanmaken. Tussen je 35e en 40e jaar gaat sowieso je collageenproductie achteruit, en dat werkt huidveroudering in de hand. Maar eigenlijk begint huidveroudering al vanaf het moment dat je helemaal uitgegroeid bent rond je 25e.

Weinig tot geen doorbloeding betekent: vlekjes, pukkeltjes, verstoorde talgfunctie, vale huid zonder glans, verstoorde collageen productie, etc. Grappig genoeg worden veel huidproblemen juist veroorzaakt door mensen zelf omdat ze geforceerd jong willen blijven.

Alles wat de huidfuncties stimuleert en je huid beschermt tegen zonnestraling.

1. Stimuleren van de collageenproductie: Dit doe je met een (bindweefsel)massages en hoogwaardige ingrediënten in producten (vooral vitamine C). Masseer ook elke dag zelf je huid, Zo breng je ook meteen verzorging aan. Masseer de dag crème lekker stevig in.

2. Uitscheiden: Je huid moet kunnen uitscheiden, het is een uitscheidingsorgaan. De hele dag door hoort talg uit de poriën gestuwd te worden, waarna het zich verspreidt over de oppervlakte van je huid. Talg is een geweldige uitvinding van het menselijke lichaam en zwaar onderschat: het kan agressieve virussen en bacteriën elimineren, houdt optimaal vocht vast in de huid en werkt waterafstotend. Ik adviseer sowieso, ongeacht je huidconditie, om elke ochtend en avond per dag te reinigen, zeker in de avond. Dan wil je natuurlijk alle fijnstof, restjes uitlaatgassen, make up, etc. goed verwijderen. Als je het grondig en zacht wilt doen, adviseer ik de cleansing mousse van Janssen Cosmetics.

3. Vrije radicalen neutraliseren: Vrije radicalen beschadigen je celkern, dus ook die van je huid. Luchtverontreiniging, stress, agressieve ingrediënten in cosmetica en voeding, maar vooral (overmatige) zonnestraling verouderen en beschadigen vroegtijdig je huid. Je voorkomt een groot deel van deze schade door het gebruik van antioxidanten in voeding en je producten, je eigen zuurtegraad en het microbioom van je huid te voeden en versterken, maar bovenal ook door het gebruik van gezonde zonnebescherming.

4. Afvoeren van afvalstoffen: Je huid scheidt afvalstoffen uit via je poriën. Het is belangrijk om dat proces niet te verstoren. Vermijd daarom in ieder geval minerale olie in huidverzorging. Dit occlusieve (afsluitende) ingrediënt verstoort de uitscheidfunctie van de huid, wat veel huidproblemen kan veroorzaken. Vlekjes, pukkels, acne, grove poriën, een droge huid maar ook een vette huid, etc. Dit ingrediënt dien je alleen tijdelijk te gebruiken: bij open eczeem of bijvoorbeeld tijdens het vliegen om groot vochtverlies te voorkomen. Deze minerale oliën worden verkocht in goedkope producten in de supermarkt en drogisterij.

5. Vitamine D aanmaken: Dit is erg belangrijk voor het behoud van een mooie huid! Vitamine D beschermt tegen infecties en bevordert optimaal de vorming van nieuwe cellen, met een stralende huid als gevolg. Vitamine D sterkt ook enorm je immuunsysteem, wat ook weer z’n effect op je huid heeft.’Kun je wat inzichten delen over UV bescherming waar we niet altijd bij stil staan?‘De zon is superbelangrijk voor je vitamine D aanmaak, maar ook één van de grootste huidverouderaars. In het Noordelijke deel van de wereld zitten we te veel en te lang in de zon. Al zou je de hele dag door factor 50 smeren, dan raad ik het alsnog af om de hele dag in de zon te zitten. Waarom? Niet één crème, of deze nou een natuurlijk filter bevat of niet, beschermt 100%. Je zweet, je kleding schuurt, het zand schuurt, je gaat weer het water in. Ondertussen stel je toch je huid bloot aan de verwoestende werking van zonnestraling. Zonnestraling dringt tot diep in je celkern door en kan daar de kern beschadigen en veranderen, met alle gevolgen van dien. In het Westen worden de meeste zonnecrèmes verkocht maar komt huidkanker ook het meest voor. Mijn advies is: zodra de zon zich laat zien, smeer een gezond product (bijvoorbeeld Lookx SPF 30+ Dagcrème) met natuurlijk filter. Een chemisch filter veroorzaakt namelijk oxidatie in de huid. Probeer alles bij elkaar nooit langer dan een uur per dag in de zon zitten. Blijf de rest van de tijd in de schaduw en smeer dan ook. Laat ook maximaal 5 minuten per dag zonder bescherming je handen en gezicht in de zon, voor je vitamine D aanmaak. Tenslotte, smeer ook in de winter zonnebescherming! In de winter zou een lagere filter voldoende zijn, hoewel ik zelf dan nog steeds factor 30 smeer. Let er dan wel op dat je eventueel een vitamine D supplement neemt om een tekort te voorkomen.’

Mature Skin

Janssen Cosmetics heeft een fantastische lijn geproduceerd voor de rijpere huid. Rimpels, een vale huid, verminderde elasticiteit of pigmentvlekken; op een bepaald moment krijgt iedereen er last van. MATURE SKIN van JANSSEN COSMETICS is een innovatieve anti-aging serie met krachtige werkzame bestanddelen, die speciaal is ontwikkeld voor de bijzondere behoeften van de rijpe huid. Hij reactiveert het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid en laat kleine oneffenheden optisch verdwijnen. Door de interactie van natuurlijke bestanddelen en innovatieve technologieën behandelt MATURE SKIN ieder teken van de veroudering van de huid. De nieuwe verzorgende lijn bevat Cellular Regeneration Complex, een complex bestaande uit rode klaver en de gefermenteerde zwarte thee komboecha. Het rode klaver-extract is rijk aan isoflavonen, verleent vocht en regenereert de huidmatrix. Komboecha, de “paddestoel van het lange leven” verbetert de uitstraling en zorgt voor een mooiere teint. De nieuwste onderzoeken tonen bovendien, dat komboecha de ontwikkeling en het rijpingsproces van de vetcellen in de huid kan stimuleren en daardoor als een natuurlijk glad makende lipo-filling werkt. Beproefde werkzame bestanddelen zoals hyaluronzuur met korte en lange ketens, vitamine A, C en E, huidbeschermende alpenroos en vitaliserende zijdeboom ronden het innovatieve anti-aging concept af. MATURE SKIN weet niet alleen dankzij de perfecte samenstelling te overtuigen, maar ook door de unieke textuur en de fijne geurcomposities. De huid ziet er strakker, gladder en gelijkmatiger uit en heeft een jeugdig frisse uitstraling. Shop hier op onze webshop.

Dit vind je misschien ook leuk...