We krijgen allemaal wel eens in ons leven te maken met acne. Acne is een huidaandoening waarbij mee-eters, puistjes, rode bultjes en/of onderhuidse ontstekingen voorkomen. Acne ontstaat door de verstopping van talgklieren en komt dan ook vooral voor op plekken waar we veel talgklieren hebben, zoals in het gezicht en op ons bovenlichaam. Onbehandeld kan acne ook vervelende littekens veroorzaken.

Voor de behandeling van acne en acnelittekens, ben je bij Salon Esperance aan het juiste adres.Wij zijn een gespecialiseerde salon zodat je evt je behandeling vergoed krijgt via uw zorgverzekeraar.  Zo behandelen wij cliënten met acne variërend van milde puistjes tot hevige acne. Zo hebben wij een tal van behandelmogelijkheden, tijdens een vrijblijvend consult kijken we samen met jou welke behandeling geschikt is. Je krijgt direct een advies op maat. Wij zijn te bereiken op: 06-50814844

Acne behandeling met een fruitzuurpeeling

Onze huid bevat op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren die ervoor zorgen dat de huid soepel blijft. Als een talgklier verstopt raakt ontstaat er een pukkel. Met een peeling zorgen we dat de huid schoon en dun blijft, zodat talg niet verstopt kan raken.

Een fruitzuurpeeling kan ook goed worden ingezet als je tijdelijk een onrustige huid hebt door bijvoorbeeld hormonale veranderingen. Veel vrouwen krijgen last van pukkels bij het wisselen van anticonceptie, een peeling is dan de perfecte behandeling om te zorgen dat de huid weer rustig wordt.

Acne behandeling met micro-needling dermapen 

Micro-needling dermapen is een peeling met een speciaal apparaat om dode huidcellen te verwijderen. De huidcellen worden verwijderd doordat de huid door dunne naaldjes wordt gestimuleerd zodat littekens kunnen herstellen.

Micro-needling dermapen werkt in de opperhuid (de bovenste huidlaag). De huid krijgt door de behandeling een betere doorbloeding waardoor de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd wordt. De zuigende werking van Micro-needling dermapen werkt zeer effectief tegen de verstopping van talgklieren die acne veroorzaken.

PRODUCTEN ACNÉ 

Met Janssen Cosmetics Oily Skin ondersteun je de huid met natuurlijke producten die geschikt zijn voor de acné huid. Deze zorgen ervoor dat ontstekingen verminderen,  de huid tot rust komt, talgproductie gereguleerd wordt en puistjes en/of acne verdwijnen.

Met een acné behandeling worden onzuiverheden kundig gereinigd en verwijderd. Met een peeling krijgt de huid een dieptereiniging waarna er een reinigend masker wordt aangebracht. Uw huid voelt weer zacht en schoon aan. U kunt deze behandeling na 4 tot 5 weken herhalen in kuurverband.

Acné behandeling €45,- 45 minuten

Acné deep cleansing met fruitzuurpeeling €65,-

TCA-CHEMISCHE peeling €80,-

Maak hier direct online uw afspraak

Acne behandelingen worden vaak vergoed

Het verschilt per zorgverzekeraar of een acne of acnelittekenbehandeling wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer je een aanvullend pakket hebt binnen jouw zorgverzekering. Je kunt contact opnemen met jouw zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding.

Thuis advies

Ook thuis behandelen is belangrijk dit kan met de verzorginglijn Oily Skin  van Janssen Cosmetics.

Clarifying Cream Gel 50 ml €29,40

Purifying Mask 75 ml €30,-

AHA Face Cream 50 ml €37,60

Microsilver Serum 30 ml €40,80

Normalizing Skin Complex 30 ml €34,80

Deze zijn verkrijgbaar in de salon of kijk in onze webshop. acne behandeling

Tips tegen acne

Helaas kun je acne niet volledig voorkomen, wel gelden de volgende tips bij een onrustige huid:

Blijf ervan af! Hoe verleidelijk het ook is om te gaan knijpen, probeer het echt niet te doen.

Stip de pukkel aan met een product (Micro Serum of Normalizing Serum) op basis van Benzylperoxide en/of Salicylzuur. Benzylperoxide doodt de acnebacterie waardoor de puist sneller zal uitdrogen, Salicylzuur heeft een talg oplossende en ontstekingsremmende functie waardoor de ontstekingsreactie afneemt.

Als je toch gebruik wilt maken van make-up kun je het beste kiezen voor een minerale foundation. Een minerale foundation zoals LOOkX vegan foundation sluit de huid niet volledig af, waardoor de huid wordt voorzien van zuurstof. Hierdoor verstopt de huid niet, ideaal voor de acnehuid.

Kom langs. Als je wilt dat je acne wordt behandeld, kun je bellen of maak direct online uw afspraak zodat we je kunnen helpen.